9 Ocak 2009 Cuma

Taşkışla'da sabahlamanın raconu

1. Bu kurallar İTÜ Taşkışla Yerleşesi binası içinde, hafta içi 22:00’dan sonra ve hafta sonu tüm gün 10 Ocak 20 Ocak tarihleri arasında geçerlidir.
2. Bu kurallar, belirtilen gün ve saatlerde, öncelikle binayı kullanan öğrencilerin ve binanın güvenliğinin sağlanması için belirlenmiştir.

Sorumluluk

3. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğrenci Temsil Kurulu üyeleri (öğrenci temsilcileri), Fakülte Güvenlik Görevlilerine yardımcı olarak, bu kuralların uygulanmasından ve kontrolünden sorumludur.
4. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğrencileri, öğrenci temsilcilerinin ve güvenlik görevlilerinin aldıkları sorumluluğa ortak olarak, onların çalışmalarını zorlaştıracak davranışlardan kaçınmalı, onlara yardımcı olmalı, diğer arkadaşlarını da bu konuda uyarmalıdır.

Acil Durumlar

5. Acil bir durum olduğunda (yangın, sağlık sorunu, vb.) öğrenci temsilcileri, aldıkları eğitime uygun ilk müdahaleyi yapacaktır. Tüm öğrenciler acil duruma müdahale etmeden önce, öğrenci temsilcilerine ve güvenlik görevlilerine haber vermekle yükümlüdür.
6. Belirtilen gün ve saatlerde asansörler her türlü bozulma ihtimaline karşı kullanım dışı olacaktır.

Mekan Kullanımı

7. Belirtilen gün ve saatlerde bina içinde çalışmak isteyen öğrenciler sadece proje sınıflarını kullanacaktır. Diğer mekanların kullanılması kesinlikle yasaktır.
8. Proje sınıflarının kullanımında enerji tüketimini azaltmak için, sınıf kullanıcı sayısının az olması durumlarında, grup birleştirmelerine gidilecektir.

Binaya Giriş-Çıkış

9. Bina 22:30’dan itibaren girişlere kapatılacaktır. Bu saatten sonra sadece çıkışa izin verilecektir. Kısa süreli giriş-çıkışlara izin verilmeyecektir.
10. Öğrenci temsilcileri ve bir güvenlik görevlisi bu saatten itibaren, tüm proje sınıflarını dolaşıp, bina içindeki öğrencilerin öğrenci kartlarını da kontrol ederek;
1. Ad-Soyad
2. Öğrenci numarası
3. Cep telefonu
4. İmza

bilgilerini alacaklardır. Karışıklığı önlemek için tek liste doldurulacaktır.

11. Mimarlık Fakültesi öğrencileri dışındaki kişiler güvenlik görevlisi veya öğrenci temsilcileri eşliğinde binadan çıkarılacaktır.
12. Tüm öğrencilerin belirlenmesi bittikten sonra, liste öğrenci temsilcileri tarafından imzalanacak ve güvenlik görevlilerine teslim edilecektir.
13. Binadan çıkmak isteyen öğrenciler, çıkış saatlerini yazarak listeyi imzalayacaktır.
14. Ertesi sabah saat 08:00’de (güvenlik görevlileri nöbet değişiminde) öğrenci temsilcileri listenin son durumunu imzalayarak, görevlerini bitirecektir.

Genel Kurallar

15. Bina içinde, halihazır da uygulanan kurallar (sigara içilmemesi, içki tüketilmemesi... vb.) geçerlidir.
16. Bina içinde yemek pişirmek yasaktır.
17. Öğrenci temsilcileri bu kuralların uygulanmasında tam yetkiye sahiptir. Gerekli durumlarda sözlü uyarı yapma hakları vardır.
18. Uyarılmasına rağmen davranışlarını değiştirmeyen öğrenciler hakkında rapor tutulacak ve dekanlığa verilecektir. Dekanlık rapor edilen öğrenci hakkında disiplin yönetmeliğinin şartlarını uygulayacak, öğrenci belirtilen gün ve saatlerde fakülteye bir daha giriş yapamayacaktır.

4 yorum:

  1. Bütün bu tedbirler sizce de komik değil mi?
    Şunu demek istiyorum, içeride bu kadar kontrol yapılmasına, giriş-çıkışa izin verilmemesine gerek var mı?
    Okul yönetiminin ve siz sevgili temsilci arkadaşlarımızın, öğrenci arkadaşlarına duydukları bu güvensizlik niye?


    Herşeyden öte, zaten 24 saat açık olması gereken fakültemizin, böylesine komik şartlarla sadece 10 gün açık olmasını nasıl kazanılmış bir hak olarak sunarsınız, gerçekten anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. oyh!
    bir başlangıç olarak görülmeli ve karşılıklı güven kazanıldıktan sonra, bu tip durumların daha olağan şeyler haline getirilmesine yönelik olarak çalışılmalı...

    bu bir başlangıç olarak görülmeli,
    tekrarlıyorum...

    sonra giriş çıkış otomasyon sisteminin etkinliğinin arttırılması, yiyecek içecek otomatları vs gibi şeyler için uğraşılır vs vs.
    herşeyin daha iyi daha normal olması için.


    ayrıca, "güvensizlik" konusu doğal diye düşünüyorum, kendi gözlerimle bizzat, nasıl gereksiz durumların oluşabileceğini birebir yaşamış biriyim, şenlikler başka etkinlikler vs, duvara kafa atmak, şakalaşırken yaralanmak alkol koması, vandalizm, ciddi hırsızlık, komik kavgalar vs...

    bir de, bu durumu hakkıyla kullanmak önemli, yani etkin şekilde katılmak. sonra "aman ne gerek var izin aldınız da ne oldu" denmesin diye.
    geçen senelerde süreli yayınlar kütüphanesi haftanın belli günleri 6 dan sonra da 10 a kadar açıktı.. ama kimse gitmeyince o uygulama sona erdi...

    ben bu önlemleri anlıyorum ve herkese kolay gelsin diyorum.
    hem bizim bazı şeylere alışmamız lazım, hem de okulda yönetimden ve güvenlikten sorumlu olanların...

    YanıtlaSil
  3. bundan önceki izinde alkolün etkisiyle koridordaki venüs heykeline tutulma ve bunun etkisiyle venüsle dans etme cabasına girilmesi ve akabinde venüsün düşüp kafasının kırılması...
    bence bu daha komik
    zaman birazcık zaman biraz hoşgörü ve sorumluluk

    YanıtlaSil
  4. kavga edin ama barışın,
    içki için ama sarhoş olmayın,
    okulu ders için kullanın,vandalizm yapmayın,
    güvenlikçiler sözüm size;
    sizde biraz anlayışlı olun,öğrenciye güvenin

    Ununtmaki bir zamanlar sende o yollardan geçtin o sıralarda sende okudun
    DOKUZ EYLÜL UNİVERSİTY(kardeş öğrenci:)

    YanıtlaSil