13 Ocak 2009 Salı

Rapor 7

Öncelikle tapir 6yı yazan arkadaşın dağınık saçlarla, çökmüş gözlerle, ve mallanmış bir beyinle gece raporunu yazdığından şüpheleniyorum, çünkü Türk Dil Kurumu TDKnın 2008e kadar olan araştırma ve neticesindeki basın açıklamalarında hiç "tapir" sözcüğünün dilimize eklendiğine rastlamadım. Diğer alternatif olarak arkadaşımız belki bir ajandır, türkçemize girmeyi 1. sırada bekleyen kelimeyi ilk biz bilelim diye çaktırmadan bize iletmiş te olabilir. Bu durumda benim çok kurcalamam, hayatımı riske atar, halbuki benim daha yazmam gereken bir rapor var. Diye diye düşünürken, tapir kelimesinin rapor anlamı içerebileceğine dair, ve ilk önermemi doğrularcasına yıldırım bir delille karşı karşıya geldim. rapor kelimesini tapir kelimesinin üstüne getirince...

rapor
tapir

Her ikisinin de "p"leri, "a"ları, ve "r"leri ortak. kalana bakılacak olursa, "r", "t"nin hemen bitişiğinde solunda, "o" da "i"nin hemen bitişiğinde sağında. Bu, bir insanın bir "r" harfini kodlamaya çalışırken yanlışlıkla ya da istem dışı bitişiğindeki harflere kodlandığı zamanlarda sıkça görülen bir symptondur. Acaba arkadaş....hmmm benim ana konuya girmem gerek.



Rapor-1
Bu gece baya katılan vardı sayı veremicem(çünkü hatırlamıyorum).
uyuyan da çok azdı. En çok mevcuda sahip olan ve aynı zamanda kendi atölyem olan ujbindörtyüz(3400)de gelişmeleri takib etmeye kararverdim.




Rapor-2
Vol-e...? filmin ismi sanırım bu yazılış bakımından, pixarın yine zaten güzel olan, bütün filmlerinin birbirinin aynısı olduğu filmlerden biri. onu izledik gece, ama ben ortadan izledim; konuyu anlar anlamaz sonunu da anladım, öyle de oldu, çünkü bütün filmleri AYNI!
Eve dönünce farkettim ki, pixarın filmleri her ne kadar çocuk çocuk senaryolarla kimsenin taklit edemeyecek kadar birbiriyle aynı yapıda filmleriyle dolu olsa da, motifleri ve hareketleri, gözlemleri mimari açıdan çok büyük bir öneme sahip. Mesela sözü ettiğimiz bu filmede, bazı karelerinde robotun gözünden dünyaya bakış mevcut. Bu da proje hocaarının dediği farklı gözlerden görme olayının bir hayata geçirilmişi. AYINI zamanda pixar bir sürü insan dışı varlıklarıyla bu tip dünya bakışı olayını gayet başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu gerekçelere dayanarak, bence mimarlık fakültesinde bulunan arkadaşların pixar filmlerini incelemesi çok faydalı olacaktır. ne, inanmadın mı? o zaman ben napim?!


Rapor-3
Gecenin bir vakti, bir yandan insanlar laptolarından müziklerini dinler, bir yandan insnlar gece boyunca sabit pozisyonda naaptıı belli olmadan kalır, öte yandan da poker oynicaz diye birileri saatlerce çipleri atölye malzemeleriyle yapmaya çalışıp elini yıpratırken, biz de kamerayı alıp, okulun değişik( gerçi aynı ama..) kesinlerin seslerini(görüntülerini yani) aktarmak için bastık adımlarımızı dışarı proje sınıfından. Derken, karşımıza bir Emin Onat'ın tabelası çıkmaz mı!?
bela mıdır tabela mıdır anlamadık?! (bi kere buna tabela deniyo mu onu bi sorgulamak gerek) bi tırstık bi tırstık, tüm gece üzerimizde adamın silüetin korkusunu taşıdık(duygusal motifleri kişisel olarak görün). Ama, adam bildiğin normal insanla AYNI! her adamı görüşte bi tırsıyoruz zaten, karanlık okulda o saatte olmaması gereken yerde belirince iyice korku hikayelerine dönüyo olay. Hani arkadaşı korkutmak için koridora çıktığına pişman oluyosun.
Bir de buna eşlik edercesine kediler.....var ya onlar...Ben de diyorum niye bura böle kötü kokuyo? Ve bulduk ta bu kokunun kaynağını!
Neye benziyor? evet o. daha sıcacıktı. biz burda sabahlama olayı için 1001 türlü kısıtlama ve kurallarla zar zor izin alıyoruz, kediler gayet istedikleri gibi sabahlıyolar. Kedilere bizden daha mı hak veriliyor? Sanki biz kedilerden daha güvenilmeziz gibi bi izlenim var. sayın yetkililer yapmayın, bakın kedilerin yaptığına, bi de bizim yaptığımıza bakın
Biz saygı suygu biliriz. Yau kediden nereye geldik ya...
Neyse ki bu kıyametlerin sonunda(aslında sadece biz bi kaç kişi için kıyametti diğerleri ööle çalışıyo) biz günün adamını Emin Onat yaptık.



sonuç
Şahsen sabahlama olayında saat 7den 8e kadar(partnerime 8de uyandırır mısın diye rica etmiştim)uyuyunca, sonraki gün bütün gün denge bozuldu benim. Artık ben de o mallanmış bir beyine sahibim. onun içi arkadaşlar çalışma, proje, teslim... eyvallah; ama kendinize de dikkat edin sonraki gün yalan olmasın. son olarak bazı fotoları sergilemek istiyorum, umarım benimle foto çeken arkadaşlar da yollarsa ne güzel. bişiler aklıma geldikçe yazarım belki:p

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. en iyisi kettle olayıydı bence.. :toma
    hmm, yanar döner kettle aramanın nedeni ne olabilir? çay, kahve, vs? hayır! XP tabi ki noodle! ~_~ :D
    elimde boş plastik bardağımla iyi bir dumur yaşadım o an, ama yine de süperdi.. :P

    sonraa, bilgisayarım mavi ekran verdi.. XP

    vol-i çok şekerdi..

    taşkışla koridorları karanlıkken çok ürkütücüydü.. ¬_¬

    koridorda yürürken, yere bakarak yürürmek gerekiyormış, kedi pisliklerine hazırlıklı olmak gerek.. :P (bknz. bir entas öğrencisinin yaşadıkları :P)

    hmm, sonuç olarak ilginç bir deneyimdi.. ^_^

    YanıtlaSil