15 Ocak 2009 Perşembe

ÖNEMLİ UYARI

Sevgili Sabahlayan Taşkışlalılar,

Dün (çarşamba) Fakülte Yönetim Kurulunda bazı arkadaşlarımız yüzünden zor duruma düştüm. Güvenlik görevlilerinin tuttuğu tutanaklar önüme konduğu zaman ne yapmamı bekliyordunuz bunu merak etmekteyim? Sadece ben değil, Fakülte ÖTK'si olarak mahçup duruma düşüyoruz.

Tutanaklardaki
- sınıflarda sigara içilmesi
- alkol tüketilmesi
- çatıya çıkılması (ki artık bu olaya YUH demek istiyorum)
- asansörlerin kullanılması
- diğer fakültelerden öğrencilerin içeri girmeye çalışması
- sabaha karşı yemek siparişlerinin verilmesinin devam etmesi
konuları hakkında bir kez daha uyarmak istiyorum sizleri.

LÜTFEN!
Sizler için bu sorumluluğu almış ÖTK öğrencilerini zor durumda bırakacak davranışlarda bulunmayın, belirlenmiş kurallara uymaya özen gösterin (uyun!), çevrenizdekileri de buna teşvik edin.

Bu tutanakların 20 Ocak'tan sonra Fakülte Yönetim Kurulunda daha detaylı inceleneceğini ve bundan sonraki uygulamalara da "ışık" tutacağını, zira henüz 7/24/365 izin almadığımızı hatırlatırım.

Sevgi ve saygılarımla

Gülce KUNTAY
İTÜ Mimarlık Fakültesi
ÖTK Başkanı

8 yorum:

  1. Oha yani... Çatıya çıkmak ne demek lan?
    Çalışmak için okulda kalıyoruz arkadaşlar lütfen bunun bilincine varın.

    YanıtlaSil
  2. "üniversiteli olduk ama adam olamadık!" diyerek bir klışeyle de ben tepki vermek istiyorum bu şahıslara!

    ayrıca gülce'ye bir sorum olacak. herkesi ilgilendireceğini düşündüğümden ortaya yazıyorum gülcecim :)

    çap yapanlar ama öğrenci kimlik kartında mimarlık fakültesi yazmayanlar için ayrı bir uygulama söz konusu mu? bu konuda bir sorun yaşanır mı? yaşanırsa neler yapılmalı?

    YanıtlaSil
  3. hmm bunu sormak lazım tabi
    ama arkadaş mimarlıkta okuduğunu bir şekilde kanıtlayıp (öğrenci belgesi, not dökümü vs.) içeri girebilir. bunun için güvenlikle muhattab olunması gerek.

    ya da dekanlığa dilekçe yazıp, kapının bilgilendirilmesini sağlasınlar

    YanıtlaSil
  4. Umarım kuralları ihlal edenler hakkında gerekli işlemler yapılır. Birkaç kendini bilmez yüzünden Gülce'nin binbir zorlukla aldığı izinden de olmayız.

    YanıtlaSil
  5. burda sigara içmeyin deniyor dimi(misali basitleştirmek için en basit ve en belalı bir konu olan sigaryı ele alarak), bu içen insanlar diyelim yakalanmadılar. fakat yakalananlar yüzünden bu izin projemizin askıda kalması durumunda, bu, bişi olmaz deyip sigara içip yakalanmayan arkadaşlarının sesini çıkartmaya hakları olmadığı kanısındayım. bilmem katılır mısınız. fakat bu şekilde bir anlatım yoluyla arkadaşlarımızı uyarırsak ne tür bir sonuca ulaşırız onu merak ediyorum.

    sonuçta herkes bişi olmaz derse, muhakkak "bişi başına gelenler" olacaktır(yani bu kadar insan kural ihlal edip te güvenlik görmemek falan heralde söz konusu değildir. o zaman da onlar ağlamasınlar.

    şeklinde düşünüyorum sayın başkan.

    YanıtlaSil
  6. sigara konusu yalnızca sabahlama süresince değil okul zamanında önüne geçilemeyen bir sorun. 3400 koridorundan geçerken bildiğin buram buram tütün kokuyor. koridoru baştan sona yürürseniz üzerinize siniyor bu koku...
    içeni gördüğümüzde "içme!" diyebilelim arkadaşlar. bu bir kural ve taşkışla'da ciddi sorunlara neden olabilecek bir sorun. küçük bir kıvılcım parçası tüm stüdyoyu bir anda ateşe verebilir. her yer kağıt, yapıştırıcı, ahşap ve benzeri madde dolu. zaten idarenin asıl üzerinde durduğu konu da bu. yoksa yanımdaki içmeyen kişi rahatsız olmuş vesaireyi takan zaten yok. biz onu geçtik... bizi düşünmüyorsanız kendi canınızı, okulun güvenliğini düşünün.

    SİGARA İÇMEYİN!!!

    YanıtlaSil
  7. O_O of çok da zor şeyler değil halbuki.. ¬_¬

    YanıtlaSil
  8. biraz fazla onlara toleranslı davrandık. onların içindeki "sonuç itibariyle yorumlarsak, nasılsa bişi olmuyo"'ya getirtiriliyoruz. daha sıkı müdahaleler, yapılmalı. buraya kadarı sıradan yorumdu, biliyorum, bu zor olay çünkü arkadaşlarımızı içerken yakalayıp rapor tutmak kolay değil, ister istemez duygu giriyor, hepimiz için bu böyle(olmayanlara önyargım için özür diliyorum). fakat artık kararlarımızı vermenin zamanı geldi, biz değişmezsek çevremiz değişmeyecektir! kendi konumumuzu unutmayalım, değişmekten korkmayalım, biliyoruz ki bu, kural ihlalini gerçekleştiren arkadaşların iyiliği için olacaktır, biliyorum bizde bu cesaret var, ÖTK başta olmak üzere, hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için yılmadan mücadele etmeliyiz, bizler bu sayede değerlerimizi bugüne kadar taşıyabildik! hadi arkadaşlar, tutanaklar havaya, tüm delilleri yakalayın kameralarınıza! vicdanınızı duygunuzun sömürmesine izin vermeyin, adalete kulak asın!!....diyerek görevli arkadaşlara kolaylık diliyorum

    YanıtlaSil