1 Haziran 2009 Pazartesi

Son gece

Sevgili Çevrimiçiler

Son gecemiz.
Gönül isterdi bir gece daha kalıp proje teslimi için çalışmaya devam edelim. Amma ve lakin yarın bitirme projelerinin teslimi olduğu ve projeler sınıflara kilitleneceği için pazartesiyi salıya bağlayan gece kalmak için izin alamadık.

Üzülmeyin!

Yarın tekrar konuşacağım Orhan Hoca ile. En azından 3400'de çalışabilmek için.

Hemen gaza gelmeyin!

Kendinizi bu gece sonmuş gibi pazartesi akşamı saat 22:30'da binayı boşaltacak şekilde ayarlayın. Olumlu bir gelişme olursa buradan duyuru yapacağım.

Bu arada bu dönem kulak misafiri olduğum"dost meclislerinde" çalışmaların çok verimli geçtiği, dönem içinde bu uygulamanın sürekli olması durumunda "gerçek proje grubu ruhunu" yakalayabileceğimizi işittim. Hocalarımızın da en çok yakındığı "grup ruhu" olmayan gruplara belki bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Kaldı ki sadece kendi bölümümüz değil farklı bölümlerden arkadaşlarımızla da aynı ortamda çalışma fırsatı bulduğumuz için sürekli bir bilgi alışverişi oluyor.

Örnek mi istediniz? Hemen kendimden örnek verebilirim:
Mimari projemi yaparken aynı sınıfta peyzajdan ve ŞBP'den arkadaşlarımdan faydalandım. Şöyle ki: Peyzajdaki arkadaşıma arsa fotoğraflarımı gösteri, çevredeki ağaçlar hakkında bilgi aldım (türü nedir, ne kadar yükselik, sökülse ne olur vs.) ŞBP'deki arkadaşıma da otopark, kaldırımlar, parsel yaklaşımları vb. konularda danıştım.
Peki onlar hiç mi benden bir şey katmadılar projelerine? Elbette kattılar. ŞBP'deki arkadaşım tasarladığı parsel boyutlarına ve formlarına bir bina yapılıp yapılamayacağı hakkında soru sordu. Bizim örnek projelerimizi inceledi, fikir aldı.

Demem o ki sevgili arkadaşlar, değerli hocalarım, bu sabahlamalar işe yarıyor. Eğer siz de benimle aynı fikirdeyseniz sizden ricam fikirlerinizi buradan paylaşmanız. 1-2 satır olsun 1-2 sayfa olsun fark etmez. Bu uygulamanın devamı açısından her kelime önemli.

Sevgiler, saygılar, projelere devam!

1 yorum:

  1. selam,
    gulce, yine "cemkiriyo" gibi olucam ama tekrarliyorum soylediklerim saldiri amacli degil, gercekten birseyler degissin istiyorum ben de.

    bu calismanin tam zamanli oldugu kosulda maksimum verim alacagimizi zaten sen de ben de ali de veli de soyluyodu. bunu dost meclislerinde isitmis olman birseyi degistirmiyo.

    sorun o ki, sen tam zamanli izin icin ne yapiyosun, bizler ne yapiyoruz, sen bizden destek anlaminda ne talep ediyosun..

    "aa bak cok guzel oluyo her sene, uzatalim madem sureyi" demeyecekler heralde.

    "aa bak, cok guzel oluyo her sene, demek ki hersene boyle devam ediyoruz" diyecekler muhtemelen.

    cok guzel seyler yakaliyoruz aslinda beraber, mesela bahsettigin farkli branslara danisma durumu. ancak, bu neden 10 gune ya da sadece okulda kalma reveransina tabi olsun ki? entascilar ne yapiyo bilmiyoruz. genelde de zaten bolumler arasinda iletisim yok. bilgi alisverisi icin bu okulda kalma "reverans"i yararli olacaksa, savundugumuz noktalardan birisi bu olsun madem.

    bence proje grubu ruhu yakalamamamiz, kendimize ait, kilitli, anahtarli studyolarsiz cok zor, cunku ben gidince oraya birisi kesin geliyor ve muhtemelen benim maketimin uzerinde cizim yapiyorsa, benim ogrenci olarak ne studyoyu ne de grubu benimsemem pek mumkun olmaz heralde.

    herneyse, hepimiz bu okulda kalma isinin, isleri kolaylastirdiginin ve kaliteyi artirdiginin farkindayiz, o zaman bu da bence demek oluyor ki bu 10 gunluk sure, gercekten yetersiz.

    herkese kolay gelsin.
    merak etmeyin okulumu begenmiyor degilim, baska bir okula gecme niyetim de yok.

    YanıtlaSil