17 Mayıs 2009 Pazar

Taşkışla'da sabahlamanın raconu vol.2

Öğrencilerin Hafta İçi Gece ve Hafta Sonu Okulda Uymaları Gereken Kurallar
20.05.2009 – 31.05.2009

1. Bu kurallar İTÜ Taşkışla Yerleşesi binası içinde, hafta içi 22:00’dan sonra ve hafta sonu tüm gün geçerlidir.
2. Bu kurallar, belirtilen gün ve saatlerde, öncelikle binayı kullanan öğrencilerin ve binanın güvenliğinin sağlanması için belirlenmiştir.

Sorumluluk
3. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğrenci Temsil Kurulu üyeleri (öğrenci temsilcileri), Fakülte Güvenlik Görevlilerine yardımcı olarak, bu kuralların uygulanmasından ve kontrolünden sorumludur.
4. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğrencileri, öğrenci temsilcilerinin ve güvenlik görevlilerinin aldıkları sorumluluğa ortak olarak, onların çalışmalarını zorlaştıracak davranışlardan kaçınmalı, onlara yardımcı olmalı, diğer arkadaşlarını da bu konuda uyarmalıdır.

Acil Durumlar
5. Acil bir durum olduğunda (yangın, sağlık sorunu, vb.) öğrenci temsilcileri, aldıkları eğitime uygun ilk müdahaleyi yapacaktır. Tüm öğrenciler acil duruma müdahale etmeden önce, öğrenci temsilcilerine ve güvenlik görevlilerine haber vermekle yükümlüdür.
6. Belirtilen gün ve saatlerde asansörler her türlü bozulma ihtimaline karşı kullanım dışı olacaktır.

Mekan Kullanımı
7. Belirtilen gün ve saatlerde bina içinde çalışmak isteyen öğrenciler sadece proje sınıflarını kullanacaktır.

Binaya Giriş-Çıkış
8. Bina 22:00’dan itibaren girişlere kapatılacaktır.
9. Binadan son çıkış saati 24:00’dır. Binanın çevre güvenliği yetersizliği nedeniyle öğrencilerden toplu halde binadan çıkmaları, güvenlik görevlilerine bu konuda yardımcı olmaları beklenmektedir.
10. Kısa süreli giriş-çıkışlara izin verilmeyecektir.
11. Öğrenci temsilcileri bu saatten itibaren, tüm proje sınıflarını dolaşıp, bina içindeki öğrencilerin öğrenci kartlarını da kontrol ederek; Ad-Soyad, Öğrenci numarası, Cep telefonu, İmzabilgilerini alacaklardır.
12. Mimarlık Fakültesi öğrencileri dışındaki kişiler güvenlik görevlisi eşliğinde binadan çıkarılacaktır.
13. Tüm öğrencilerin belirlenmesi bittikten sonra, liste öğrenci temsilcileri tarafından imzalanacak ve güvenlik görevlilerine teslim edilecektir.
14. Binadan çıkmak isteyen öğrenciler, çıkış saatlerini yazarak listeyi imzalayacaktır.
15. Ertesi sabah saat 08:00’de (güvenlik görevlileri nöbet değişiminde) öğrenci temsilcileri listenin son durumunu imzalayarak, görevlerini bitirecektir.
16. Dışarıdan yemek siparişi verilmesi için son saat 24:00’dır

Genel Kurallar
17. Bina içinde sigara içmek yasaktır. (4207 Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun)
18. Bina içinde alkollü içecek tüketmek yasaktır.
19. Bina içinde yemek pişirmek yasaktır.
20. Öğrenci temsilcileri bu kuralların uygulanmasında tam yetkiye sahiptir. Gerekli durumlarda sözlü uyarı yapma hakları vardır.
21. Uyarılmasına rağmen davranışlarını değiştirmeyen öğrenciler hakkında rapor tutulacak ve dekanlığa verilecektir. Dekanlık rapor edilen öğrenci hakkında disiplin yönetmeliğinin şartlarını uygulayacak, öğrenci belirtilen gün ve saatlerde fakülteye bir daha giriş yapamayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder